joi, 30 decembrie 2010

Peisaje de iarna Predeal

Partia clabucet predeal
Imagini de vis: Peisaje de iarna Predeal
Bulgari mari

Predealul este aşezat pe Valea Prahovei, lângă trecătoarea cu acelaşi nume din Carpaţii Meridionali, la altitudinea de 1.060 m, pe cea mai importantă trecătoare între Muntenia şi Transilvania, în acelaşi timp una din legăturile dintre Budapesta, capitala Ungariei, şi Bucureşti, capitala României. Prin Predeal trece Drumul Naţional DN1 şi o cale ferată electrificată pe două sensuri. Oraşul este delimitat de 5 masive: Postăvarul, Piatra Mare, Bucegi, Baiului şi Fetifoi. În trecut, Predeal a fost localitatea de frontieră cu Imperiul Austro-Ungar, clădirea postului de grăniceri existând şi astăzi. În anul 1916, în cadrul primului Război Mondial, în acestă zonă s-au desfăşurat lupte grele.

duminică, 5 decembrie 2010

Imagini cu statiunea sinaia




Sinaia este un oras in Romania, situat la poalele muntilor Bucegi si cunoscut mai ales datorita importantei sale turistice. Aici se afla si Castelul Peles, fosta resedinta de vara a regelui Carol I.

Sinaia se afla in judetul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploiesti si la 50 km sud de Brasov. Amplasat intr-o zona muntoasa pe valea raului Prahova, altitudinea orasului variaza intre 767m si 860m. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, Sinaia are statut de statiune turistica si balneo-climaterica.

Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, se prezinta vizitatorului, cu un bogat trecut cultural si social. Fosta resedinta a regilor, si purtand un nume sfant, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oara Manastirii omonime de catre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia imbina neantrecut frumusetea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Statiunea este situata la o altitudine cuprinsa intre 798 si 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vaii raului Prahova.
Poalele impadurite ale muntilor Furnica, Zgarbura, Coltii lui Barbes si Culmea Izvorului incadreaza statiunea intr-o frumoasa scena verde.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Peisaje noi ranca 2010



Statiunea Ranca este situate la altitudinea de 1600 m,fiind in plina dezvoltare, partiile de schi fiind amplasate pe Muntele Cornesu,avand diferite grade de dificultate .Zapada abundenta de pe parcursul anului,precum si frumusetile naturala ale locului au facut din aceasta statiune un important punct de reper al turismului regional.

miercuri, 1 decembrie 2010

Pesaje herculane iarna


Statiunea Baile Herculane este una dintre putinele statiuni balneare construite de romani care pastreaza si azi particularitatile de alta data, este un simbol al fostului „Imperiu Roman”.
Amintim pe scurt ca din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, tabule votive, ridicate ca semn de multumire aduse zeilor pentru vindecare, in special lui Hercules, protectorul statiunii, considerat de ei cel mai popular erou al antichitatii.

Imagine cu zidul chinezesc iarna

Zidul chinezesc este construcţa militară cu caracter defensiv de cea mai mare amploare din China antică. Având extremitatea estică la Shanhaiguan şi cea vestică la Jiayuguan, Marele Zid are o lungime de circa 12.000 de km.Zidul a fost construit într-o perioadă foarte lungă. In epoca Statelor Combatante (între secolele 7 şi 4 î.e.n), pe pământul Chinei se găseau numeroase principate care luptau unul împotriva altuia. Pentru a apăra graniţele de invaziile triburilor migratoare dinspre stepele nordice, statele Yan, Zhao şi Qin au construit la graniţele lor nordice ziduri de apărare. In anul 221 î.e.n, primul împărat al dinastiei Qin a reunificat ţara, a legat zidurile răzleţe pe care le construiseră diferitele principate şi a continuat să construiască Zidul, creând astfel această minune a lumii.